На парафії Всіх Святих Українського Народу освятили катехитичний клас і їдальню для потребуючих

DSC_0627Оновлений клас – для здійснення дитячих місій. Після канікул юні місіонарі парафії Всіх Святих Українського Народу повернулися у відремонтовану кімнату для навчання. Новий рік місійного дитинства розпочали в неділю, 5 жовтня, врочистою лінійкою. Мати-настоятелька Згромадження сестер Воплоченого Слова нагадала дітям три чесноти, за якими розпізнається «місіонер»: молитва, пожертва, добрі справи. «Цього року Папа просить нас молитися і жертвувати за дітей Східної Африки, які помирають з голоду, і за парафії на Сході України, де йде війна», – сказала сестра Марія Гошівська.

Після врочистої лінійки парох храму о. Іван Барабаш та о. Віталій Лесів освятили катехитичний клас. З 12 жовтня тут відбуватимуться заняття: об 11.30 на катехизацію приходитимуть старші групи, діти ж віком від 3 до 5 років займатимуться після Літургії для дітей, яку служать щонеділі о 13 годині.

Дане приміщення також слугуватиме їдальнею для потребуючих, для яких вже протягом кількох років на нашій парафії готуються обіди. Приміщення було відремонтоване за сприяння фонду «Рідня», які надали 15 тис. грн., інших 15 тис. грн. були додані зусиллями парафіян.

Благодійний фонд «Рідня» створений із ініціативи кредитної спілки «Вигода» та єпархіального управління Стрийської єпархії УГКЦ восени 2011 року. Головна місія благодійного фонду – плекати християнську солідарність та благодійність, розвивати у своїх спільнотах дух милосердя і співчуття.

З благословення Владики Тараса Сеньківа, єпарха Стрийського, у кожному храмі єпархії встановлена скринька для пожертв, з яких щороку фінансуються благодійні проекти. Їх обирає спеціальна комісія експертів.

Третій рік поспіль до фінансування входять і проекти парафії Всіх Святих Українського Народу. Два роки тому Фонд вже надавав допомогу для забезпечення харчами їдальні для потребуючих, минулого року – на костюми для вертепів парафії (завдяки творчій праці сестер Воплоченого Слова, вертепів на парафії минулого Різдва було шість), а цього року комісія ухвалила профінансувати половину вартості багатофункціонального класу, де буде відбуватися катехизація, репетиції хору, діятиме їдальня для потребуючих тощо.

Закликаємо долучатися до підтримки проектів БФ «Рідня». Разом зможемо здійснити багато добрих справ.

Статистика