Місійне Дитинство

Папське діло Місійного Дитинства було започатковане у 1843 році отцем Каролем  Форбіном Шансоном, який  зворушений листами і новинами місіонерів, які  йому писали  із Китаю, в яких розповідали  про нелегку  ситуацію дітей цієї країни, захотів їхати на місію, але не отримавши дозволу Владики, він вирішує заохотити всіх дітей до молитви за бідних дітей та нехрещених поган, а  також копійками і добрими ділами продовжити єангельську місію Церкви.


Від самого початку Діло отримало підтримку  і затвердження Папи.  В 1922 році Пій ХІ підвищив  його до категорії Папського, за проханням  знатної жінки Пауліни Харікот. І в 1950 Пій ХІІ встановив  Світову Неділю Місійного Дитинства.

Сьогодні Діло Місійного  дитинства є діяльним  у більш як  120 країнах цілого світу.

На Україні,  перша група Місійного Дитинства , була започаткована в 2006 у м. Івано -Франківську і на сьогоднішній день  існує в м. Стрию та  смт. Дубовому  на Закарпатті.

Папське Діло Святого Дитинства, зване також Місійним Дитинством,  об’єднує батьків та вихователів і спонукає, щоб в дітей прокинувся , розвивався  і прогресивно зростав місійний вимір їхньої віри та християнського життя.

 Пожертви дітей багатьох країн цілого світу допомагають і формують фонд солідарності,  який має за мету  допомогти  ділам та закладам  бідних дітей.

Діло має глибоку виховну функцію і підкреслює християнську ініціативу дітей, підлітків та молоді.

 

Зустрічі дітей Місійного Дитинства відбуваються в нас на парафії у неділю 11:30 год. – діти віком з 10 до 12 років, 13:45 год. – діти віком 3-6 років, також у той самий час проходять зустрічі з дітьми з 7 до 9 років.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зустрічі провадять Сестри Воплоченого Слова

 

Статистика