Спільноті «Матері в молитві» на нашій парафії 10 років

“ Молитва, бувши дочкою виконання євангельських заповідей, разом з тим є матір’ю всіх чеснот, за визначенням Святих Отців”. – Святитель І. Брянчанінов.

11 грудня 2016 року спільнота «Матері в молитві», що діє при парафії Всіх Святих Українського Народу м. Стрию відзначила свій 10-літній ювілей. З цієї нагоди на молитовне святкування прибули також члени цієї спільноти з навколишніх парафій. Святкування розпочалися з традиційної молитви матерів, очоленої координатором спільноти Стрийської єпархії п. Анною Форостиною, під час якої багато членкинь спільноти мали нагоду приступити до Святого Таїнства Покаяння. Архиєрейську Божественну Літургію очолив Єпископ-помічник Стрийський владика Богдан Манишин у співслужінні пароха о. Івана Барабаша, духівника спільноти матерів Стрийської єпархії о. Мирона Гринишина та о. Івана Купринця духівника спільноти “Матері в молитві” на нашій парафії.

З пастирським словом до вірних звернувся владика Богдан розважаючи над текстом недільного Євангелія (Лк. 53 зач.; 10, 25-37). Після Літургії привітав матерів з їхнім ювілеєм та вручив подячну грамоту слугині спільноти пані Стефанії Чупрін.

Через молитву наша душа, піднявшись на небо, обіймає Господа невисловленими обіймами, немов дитина свою матір; зі сльозами благає, просячи божественної поживи; висловлює свої бажання і дістає дари, що перевищують усю видиму природу (св. Іван Золотоустий, Гомілія 6, Про молитву).


Статистика