Молитовні нічні чування

В суботу, 24 листопада на нашій парафії відбулись молитовні нічні чування напередодні свята святого Священомученика Йосафата, архиєпископа Полоцького.

Дійство розпочалось Всенішною молитвою, яку служили сотрудники храму о.Олег Барбуляк та о.Віталій Лесів. Це богослужіння супроводжувалось співом семінаристів нашої парафії.

Оскільки в цей день відбувалось вшанування пам’яті жертв голодомору, після Всенішної парох храму о.Іван Барабаш з парафіяльною молоддю запалили свічки скорботи біля ґроту Богородиці.

Чування продовжились молебнем до Священномученика Йосафата, який служив сотрудник храму о.Броніслав перед мощами цього святого.

Опісля сестра Миколая з монастиря Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії розповіла про засновницю Блаженну Йосафату Гордашевську, мощі якої також були виставленні для почитання вірними. Тож опісля разом молилися молебень до Блаженної Йосафати.

Щоб глибше пережити трагедію голодомору в Україні, учасникам чувань показали документальний фільм “Голод 33-го”.

Чування завершились Божественною Літургією, яку очолив отець Володимир Ждан, канцлер Стрийської Єпархії. Він виголосив повчальну проповідь про приклад мучеників для нашого духовного життя.

Статистика