Паломництво до Польщі на Світові дні молоді в Кракові!

Наша група підлітків із Парафії Всіх Святих Українського Народу налічувала 30 паломників. Коротко поділитися враженнями є дуже важко, оскільки їх ми отримали дуже багато, але почнемо відпочатку.

До Польщі ми прибули 19 липня. Найперше відвідали Перемишль де мали Божественну Літургію із Владикою  Євгеном Поповичом УГКЦ , після чого відвідали Люблін, а на нічліг нас прийняли гостинні люблінські  родини.  Далі наш маршрут проліг до Варшави там ми попередньо  записалися  на дні в дієцезії на Парафію Божої Матері  Спасителя.     Варшавські  волонтери заповнили наш тиждень цікавими екскурсіями по музеях, прогулянками,  іграми, днем спорту, концертами, відвідуванням Церков де ми  молилися біля мощей польських святих: Андрія Боболі та  Єжи Попелюшко.  Також  яскравим спогадом для нас є родини в яких ми жили протягом тижня, особливо нас вразила їхня щедрість та відкритість, з якою вони нас приймали.

Після чудово проведених днів у Варшаві ми вирушили до чудотворної ікони Ченстоховської Богородиці,  Королеви Польської . Нас вразила урочистість відкриття ікони о 6.00 ранку під сурми та молитви прочан. Там ми мали Службу Божу біля престолу Богородиці.

Далі наше паломництво прогляло у Аушвіці- Біркенау, де ми мали можливість побачити один з найбільших концтаборів  смерті  1940-1949 рр. та тюрму, в якій був заморений голодом Святий Максиміліян Кольбе, францисканець, який віддав своє життя за одного з в»язнів.

Очікувані дні в Кракові були дуже інтенсивними. Кожного  дня Катехеза із нашими Владиками, Божественна Літургія з  паломниками із цілої України. Особливим спогадом є Служба Божа, яку очолив глава і батько нашої Церкви Блаженніший Святослав, який звернувся до молоді із закликом: «щоб  були носіями і сіячами християнської надії».

Переповнені трамваї, черги за їжею, молодь різних рас і культур …все це склало незабутні враження.  Найцентральнішою подією була зустріч з Папою Франциском, хоч ми і не вітали Святішого Отця за руку, але бачили його зблизька і навіть така мить переповнювала нас особливою радістю.

Крім того ми відвідали Святиню Божого Милосердя  та молилися біля мощей Святої Фаустини Ковальської.

Ну, звичайно, Служба Божа з Папою перевершила всі враження паломництва, ночівля під відкритим небом і три мільйони віруючої молоді!  Тепер наше завдання реалізувати слова Папи, якими він до нас звертався: «ділитися Милосердною Любовю Ісуса», «міняти світ», «будувати мости братерства…» та ін.

Щиро вдячні всім, що нас підтримали матеріально і духовно у цьому незабутньому паломництві, організаторам, отцям і сестрам , волонтерам, родинам , які нас приймали та всім, хто молився за нас протягом цих двох тижнів!

Статистика