Відбувся ІІІ з`їзд вівтарних дружин Стрийської єпархії УГКЦ

6 жовтня 2012 року, в с. Кохавино, а саме у монастирі св. Герарда (ЧНІ), відбувся III з`їзд вівтарних дружин, який організувала Катехитична комісія Стрийської єпархії УГКЦ.

Учасники з`їзду – вівтарники, тобто хлопці, які прислуговують в різних церквах Стрийської єпархії УГКЦ. З`їзд розпочався словом привітання о. Андрія Бінаса, голови Катехитичної комісії Стрийської єпархії УГКЦ, який відслужив Божественну Літургію спільно з о. Петром Лозою, ЧНІ, настоятелем монастиря та отцями, які приїхали разом із своїми вівтарниками. 

Після Божественної Літургії вівтарники слухали духовні науки, які провів для них о. Роман Штігер, голова Новороздільського катехитичного осередку. У своїх духовних науках, о. Роман зосередив увагу присутніх навколо теми служіння вівтарника у парафіяльній церкві, плекання і поглиблення ним молитовного життя, знання і розуміння Божого Слова та дотримання зразкової поведінки. Також було показано короткометражний релігійний фільм, після чого відбулось його обговорення.

Наступний крок програми з`їзду – турнір з футболу між командами вівтарників. Загалом участь у грі взяли 12 команд з різнх куточків нашої єпархії. Змагання пройшли в захоплюючій і напруженій боротьбі. На полі панувала атмосфера здорової конкуренції. Нелегку перемогу здобула команда вівтарників Церкви Всіх Святих Українського Народу м. Стрий, яка дійшла до фіналу і обіграла команду вівтарників смт. Старий Розділ-с. Крупсько. Переможці турніру були нагороджені пам`ятними призами.

Втомлені, однак з позитивними враженнями учасники з`їзду повернулися додому.

Джерело:http://stryi.ugcc.org.ua

Статистика