“Не соромся Ісуса! – акція перших п’ятниць” Єпископ Кіран Конрі

Зупинитися і прилюдно помолитись о 15.00 в кожну першу п’ятницю місяця пропонує вірним єпископ Кіран Конрі, ординарій англійської дієцезії Арундел і Брайтон.

З огляду на наближення початку Року Віри цей ієрарх, що в єпископаті Англії та Уельсу відповідає за справу євангелізації, заохочує таким чином відважно визнавати свою віру в Ісуса Христа на своїх місцях праці. Аби краще пам’ятати про п’ятничну молитву, єпископ радить зробити відповідний запис у нагадувалках своїх мобільних телефонів. Він також звертає увагу, що ця пропозиція пов’язана з традицією відмовляння спеціальних п’ятничних молитов, яка походить із XVII століття.

«Я хочу запросити кожного католика, особливо ж під час цього Року Віри, аби – якщо лиш це можливе – по перших п’ятницях кожного місяця о 15.00 або під час обідньої перерви вони затрималися на хвилину молитви прославлення і подяки», – сказав 61-річний єпископ. Він пояснив, що цю хвилину можна вшанувати, заплющивши очі, схиливши голову і медитуючи в тиші, присвятивши цю мить жертві, яку Ісус приніс на хресті за кожну людину.

www.credo-ua.org за матеріалами wiara.pl

Статистика