Пастирський лист Блаженнішого Святослава

Пастирський лист Блаженнішого Святослава всесвітлішим, всечесним, високопреподобнип і преподобним отцям-душпастирям УГКЦ

Дорогі в Христі!

Пишу до вас цього листа щодо святкування 28 липня пам’яті Святого рівноапостольного Великого князя Володимира. Хрестителя Русі-України, яке цього року припадає на суботу.

Уже стало доброю традицією щороку цього дня, пригадуючи подію Хрещення наших предків у водах Дніпра, проводити в наших храмах урочисті Богослужіння та Чин відновлення хресних обітниць. Так ми прагнемо передусім висловити вдячність Небесному Отцеві за «великий дар Хрещення», якого удостоївся наш народ, як рівно ж – який ми самі свого часу прийняли у святій Церкві. Водночас бажаємо заявити Господеві нашу готовність і надалі крокувати дорогою євангельської правди та любові до повноти святості в Христі- Ісусі.

Тож цього року 28 липня, із нагоди Хрещення Русі -України, поручаю вам, дорогі отці, виголосити під час Богослужіння відповідну до цього свята проповідь чи катехитичну науку, а після Божественної Літургії провести для всієїгромади Чин відновлення хресних обітниць.
Нехай світло Євангелія Христового, яке просвітило наш народ і кожного з нас у святому Хрещенні, стане дороговказом у нашому християнському житті!

Нехай благословить вас усіх усемилостивий і всеблагий Бог-Отець, Син Дух Святий!


+ СВЯТОСЛАВ

Дано в Києві,
при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
23 липня 2012 року Божого

Статистика