У Будинку духовної просвіти парафії відбулася перша зустріч Інституту постійної формації священиків Стрийської єпархії

IMG_90769 листопада 2015 року, в приміщенні Будинку Духовної Просвіти на парафії Всіх Святих українського народу в м. Стрию, в рамках Інституту постійної формації духовенства Стрийської єпархії, проведено пособорову конференцію і курс з формування парафіяльних пасторальних планів, відповідно до рішень Синоду Єпископів та резолюцій VI сесії Патріаршого Собору, які відбулися у серпні-вересні цього року.

Зустріч, у якій взяли участь понад 50 священнослужителів, які душпастирюють на парафіях Стрийського району, очолив Преосвященний владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський.

Усі присутні розпочали зустріч молитвою до Святого Духа, а відтак, владика Тарас у вступному слові представив основну мету зустрічі духовенства – детальніше ознайомитися та проаналізувати рішення Собору, а також практично підійти до творення пасторального планування у парафіях єпархії. «Головним нашим завданням є проповідувати Слово Боже» – зазначив єпископ.

Після цього, канцлер Стрийської єпархії о. д-р Володимир Ждан представив присутнім резолюції VI сесії Патріаршого Собору, які стосуються безпосередньо парафіяльного рівня.

У другій частині зустрічі, представляючи пропозицію пасторального планування на парафіях, владика Тарас наголосив на важливості катехизації в парафіях, закликав присутніх чітко дотримуватися інструкцій щодо служіння Божественної Літургії, а також вказав основні напрямки, якими повинні керуватися душпастирі під час створення пасторального планування, а саме: Літургія, катехизація, служіння, свідчення, єдність-сопричастя.

Це перша зустріч Інституту постійної формації духовенства Стрийської єпархії, утвореного у вересні цього року, на основі освітніх курсів для священиків і дияконів. Зустрічі інституту відбуватимуться кілька разів на рік, у всіх 5 районних центрах, які знаходяться на території Стрийської єпархії. Директором інституту призначений о. Олег Овсяник, синкел єпархії з душпастирства мирян.

За матеріалами Прес-служби Стрийської єпархії

Статистика