УГКЦ оголосила про безперервну молитву за українських військових

maxresdefaultВ Українській Греко-Католицькій Церкві стартувала молитовна акція на підтримку українських воїнів, які захищають Україну від агресора, – «Молимося за тебе повсякчасно». У парафіях УГКЦ можна отримати відповідну листівку з молитвою.

«Ідея цієї акції береться з нашої віри як християн, людей Церкви, в силу молитви. Ми розуміємо, що в країні ситуація є дуже складна, тому від самого початку, тільки-но сталися трагічні події в Криму і на Сході України, ми посилили наші молитви за Боже змилування, за визволення України», – пояснив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах).

Відтак владика Богдан відзначив, що з бажання підтримати кожного воїна і зародилася ідея листівки «Молимося за тебе повсякчасно». «Молитвою ми хочемо допомогти кожному з них конкретно, персонально», – зазначив він.

Секретар Синоду пояснив, що листівку можна знайти і заповнити на кожній парафії УГКЦ. У ній є загальне звернення до воїна, де ми йому дякуємо за його витривалість, за геройський вчинок, водночас бажаємо, аби він повертався живим і здоровим, та запевняємо його, що єднаємося з ним у молитві.

У листівці є місце, де кожна людина може написати своє ім’я, аби воїн, якому потрапить до рук ця листівка, знав, що є конкретні люди, з конкретними іменами і навіть з конкретної парафії, міста, до якої належить родина, людина чи ціла спільнота, які саме за нього щоденно моляться.

Заповнені листівки слід повернути отцеві-парохові, який передасть їх через капеланів УГКЦ нашим воїнам на фронті.

«Власне в цьому й полягає глибокий зміст цієї ініціативи, аби кожна людина пам’ятала, що вона пов’язана з іншою людиною, і що наші воїни не шкодують свого життя, здоров’я за нашу безпеку, за нашу незалежність, за наше життя, тому ми, гадаю, повинні бути готові посвятити їм щоденно крихту нашого часу, аби за них особисто помолитися», – пояснив владика Богдан.

Він висловив сподівання, що ця листівка буде нашим знаком вдячності, любові і молитовної підтримки для наших воїнів.

Джерело: news.ugcc.ua

Статистика