«Він був вибраний один з-поміж семи, якого перша християнська спільнота покликала робити діла милосерддя…» – Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ

09 січня 2012 року у храмі Всіх Святих Українського Народу м. Стрий, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, з нагоди святкування празника Святого апостола, первомученика й архидиякона Стефана.На свято СтепанаУрочистість розпочалась із святкової зустрічі місцевими парафіянами на чолі з о. Іваном Барабашем, парохом даного храму, який від імені усієї громади, попросив про молитву та благословенням для цілої парафії і радо запросив Архиєрея до святині.

Літургію співслужили о. Іван Барабаш, Декан Стрийського деканату, о. Віталій Лесів, Сотрудник храму Всіх Святих Українського Народу та диякони.

У проповіді Владика Тарас, роздумуючи над святковим Євангелієм, у цей Різдвяний час, мовив: «Людські і ангельські хори поєдналися в цьому одноголоссі, яке проголошує по цілому світі радісну новину про Христове Різдво, коли Бог став людиною для того, щоб людина стала Богом по благодаті. Господь приймає на себе все те, що належить до людського життя, а саме, вину за гріх. Як святий і безсмертний приймає на себе грішне людське тіло з його болями та стражданнями… У третій день Різдва Христового, згадуємо Святого апостола, первомученика  й архидиякона Стефана, який бачив своє нове  продовження у спільноті людей, які живуть по слову Божому, що народжуються з віри, яку приймають до свого серця і яка стає їхнім життям. Слова Святого апостола, первомученика й архидиякона лунають і пробивають накопичення людської грубості, закам’янілості і торкаються найбільших глибин людської душі, людського сумління, викликаючи звичайну реакцію: одні охопленні правдивістю слова архидиякона стають по його сторону, по сторону Христа, на яких будується Христова Церква, а інші озлоблені, підіймають свої руки повні каміння, щоб його каменувати. При цьому даючи свідчення, що усюди де линула його проповідь, вони бачили ангела, який поєднує в собі два таїнство Різдва і народження спільноти,а також таке поняття як вірність. Адже, Бог виконав вірно все те, що обіцяв та присягав даючи Свого Сина і в Ньому дарував Слово Боже».

Продовжуючи, Владика Тарас зазначив: «Він був вибраний один з-поміж семи, якого перша християнська спільнота покликала робити діла милосерддя, а він покірно прийняв це, як послання, в якому відтворював своїм життям, життя Ісуса Христа».

На закінчення Літургії, Преосвященний Владика подякував усім присутнім за спільну молитву і побажав щедрих Божих ласк, християнського щастя, добра та злагоди. А також, подарувати кожному образочок з Архиєрейським благословенням.

У свою чергу о. Іван Барабаш, особисто від себе та всієї парафіяльної громади склав щирі слова вдячності Архиєрею.

Прес-служба Стрийської єпархії

Статистика