Завершальна реколекційна наука була присвячена темі родини

DSC_0719У вівторок, 7 квітня 2015 року, в храмі Всіх Святих Українського Народу, відбулася третя завершальна реколекційна наука, у якій присутні парафіяни, разом з реколектантом о. Олегом Кобелем, роздумували над значенням родини.

Реколектант найперше звернув увагу на те, що подружжя є таїнством, а кожне таїнство уприсутнює Боже Царство на землі. Священик представив вчення митрополита Андрея Шептицького про подружжя та сім’ю і заторкнув виклики, які зараз переживає християнська сім’я.

Любов не намагається використати іншу особу в своїх цілях, а, насамперед, бажає їй добра. У цьому контексті о. Олег зазначив, що співжиття чоловіка і жінки без шлюбу є обманом, оскільки тут не йдеться про любов, а про похіть. Проповідник зауважив, що є дивним, коли християни оправдовують у цьому своїх дітей.

Священик розповів про різні психологічні особливості чоловіка та жінки і про роль кожного у сім’ї. Також – про важливість приготування до подружжя і про те, що у кожному подружньому союзі завжди має бути троє осіб – це чоловік, жінка і третій, але не зайвий – Господь Бог.

Після богослуження о. Олег відповів на поставлені запитання, а відтак парох парафії о. Іван Барабаш подякував реколектантові за змістовні науки, пригадуючи також моменти зі спільного служіння на парафії, оскільки о. Олег кілька років був тут сотрудником.

За час реколекцій велика кількість парафіян приступили до Святих Тайн Сповіді і Причастя. Також мали нагоду помолитися перед реліквіями Животворящого Господнього Хреста і мощами св. Папи Івана Павла ІІ.

Статистика