Другий день великопосних реколекцій

DSC_0718У понеділок ввечері, в часі Божественної Літургії, у храмі Всіх Святих Укаїнського Народу, що у Стрию, була виголошена друга реколекційна наука. Зокрема, о. Олег Кобель, який цього року проводить реколекції, продовжив тему Божественної Літургії та її значення для християн.

Проповідник нагадав присутнім, що кожна Божественна Літургія має звершуватися на антимінсі – полотні, в якому знаходиться часточка мощей когось зі святих, на знак того, що перші християни збиралися на молитву на гробах мучеників – осіб, які смертю засвідчили віру в Христа.

Священик закликав брати приклад з цих святих і теж свідчити свою віру серед інших, як також ділитися духовним досвідом між собою навіть при виході з храму, щоб не відділяти Бога від своїх щоденних турбот.

У молитві є важливим слухати Бога і мати час Йому відповісти, бо якщо цих елементів немає, створюється лише ілюзія спілкування. Така поверхневість у молитві, в Літургії, за словами о. Олега, відноситься до порушення другої Божої заповіді, оскільки в цих випадках взиваємо надаремно Господнє ім’я.

Після закінчення Літургії, реколектант відповів на запитання, які кожен міг залишити у призначеній для цього скринці.

Статистика