У с.Дубина пройшов табір для матерів та їхніх дітей від 3 до 6 років

З 1 по 3 червня 2012 року, у с.Дубина, Сколівського району проходив табір “Матері і дитини” для батьків та їхніх дітей віком від 3 до 6 років.

Табір розпочався із реєстрації та розселення учасників, а відтак для матерів була проведена перша конференція на тему “Покликання матері”, яку провела п.Оксана Кочерган, Президент Фонду “Софії”.

Пані Оксана поділилася досвідом багатодітної матері, а також тим, як потрібно відповідати на Божий задум, коли Господь тебе кличе. “Кожна жінка, – каже п. Оксана, – має Богом призначений план, і коли вона є відкрита до цього, то у її житті починають відбуватися дива”.

В часі табору, діти разом з о. Віталієм молилися Святу Літургію та слухали духовні науки про Бога Отця, який є для нас усіх Добрим Батьком, а також співали пісні, бавилися ігри, підготовлені сестрами-монахинями Чернечої Родини Воплоченого Слова з парафії Всіх Святих Українського Народу та волонтерами, які допомагали протягом усього табору.

Відтак, для матерів була організована зустріч-чаювання, яку провела психолог п. Марта Гладій, на тему: “Що важливіше чиста кімната чи щасливе дитинство”.

Перший день завершився переглядом цікавого і повчального фільму “Вогнетривкий”, у якому наголошується на важливості чоловіка та батька у сім’ї.

Наступного дня, діти та матері були переповненні емоціями і неповторними враженнями від походу на гірський водоспад. А після повернення з прогулянки матері разом з психологом п. Оксаною Мартинюк, спілкувалися на тему: “Особливі потреби дітей різного віку”, а згодом творчо працювали над створенням малюнків для своїх діточок.

Корисну та цікаву науку про малі чесноти, для матерів підготувала с. Марія Євхаристія, в часі якої діти малювали фарбами на величезному папері “ватман”.

По завершенні малювання, картина юних експресіоністів стала ватрою, яка була завершальною подією другого дня табору ” Матері та дитини”.

В третій день проведення табору, на основі навчання папи Павла VI с. Марія Зарваницька провела зустріч з матерями і на основі енцикліки Humane Vitae, розглядали болючі теми, зокрема: контрацептивів, запліднення «в пробірці» і те, які вони мають непередбачувані наслідки для родини та суспільства вцілому.

Після святкового обіду та шашлику, відбувся концерт, де кожна дитина, яка була присутня на таборі, мала змогу виступити перед численною публікою та отримати унікальний подарунок. Сестри-монахині підбирали подарунки, враховуючи вік та вподобання діточок – оскільки спілкування з ними протягом року на недільній школі «Місійне дитинство».

Ми сподіваємось, що час проведений у таборі залишить незабутні враження та тепло у серці кожної дитиниу і матері зокрема.

Ось відгуки деяких з матерів:

“…Відчувати, що Церква турбується про сім’ї – це дуже добре. Це дає віру,що ми можемо правдиво жити у Христі та відкриватися вповні як матері”.

Марія, мама Іванка

“…Здається, що дитина нечемна, неуважна в церкві, на Місійному Дитинстві, і задаєш собі питання:” Для чого ти себе викладаєш?”, але коли почуєш інколи “дорослі” повчання своїх дітей, відчуваєш у тих словах глибокий зміст і тоді розумієш, що нічого не зникає безслідно, це все приносить добрі плоди…”

Леся, мама Остапчика

“…Дякую, що навчили сприймати наших дітей, як дар Божий…”

Мама Святослава

Табір був організований Сестрами Чернечої Родини Воплоченого Слова спільно з о.Віталієм Лесівим, сотрудником нашого храму. У ньому загалом взяли участь близько 80-ти учасників.

Статистика