У Стрию освятили наріжний камінь під будівництво майбутнього Катедрального храму святого апостола Якова, брата Господнього

29 травня 2012 року, Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, освятив наріжний камінь під будівництво Катедрального храму святого апостола Якова, брата Господнього, у м. Стрий.

Новий храм постане у центральній частині міста на перехресті вулиць Т. Шевченка і О. Нижанківського.
Відповідно до розробленої архітектурної пропозиції, навколо святині планується побудова катедрального комплексу, який включатиме пасторальний центр: центр душпастирства родин, порадня для молодих подруж, тощо. Будівля також міститиме музей речей сакрального і богослужбового вжитку, віднайдених в парафіях Стрийської єпархії. Вже зараз зібрано чисельну колекцію старовинних ікон, давні літургійні та метрикальні книги. Окрім того, навколо храму постане рекреаційна територія, яка буде утримуватися в належному екологічному стані.

Площа території під будівництво Катедрального комплексу становить 1.0 га.

«Нехай це місце присвячене для будівництва святого храму буде місцем поселення Божої слави, обителю Бога проживаючого з людиною, вмістилищем Невмістимого, який спочиває на Херувимах, кивотом для Манни небесної, і жертовника жертви вічної Нового Завіту, раєм Божим, який має в собі дерево вічного життя», – йдеться у Фундаційній грамоті освячення наріжного каменя Катедрального храму святого апостола Якова, брата Господнього.

В чині освячення взяли участь духовенство Єпархіального управління та Декани усіх 16-ти деканатів Стрийської єпархії.

Джерело:Прес-служба Стрийської єпархії

Статистика