15 тисяч людей у вишиванках взяли участь у пішій прощі на Львівщині

У неділю відбулася ювілейна і рекордна піша проща у вишиванках. У ній взяло участь понад 15 тисяч людей в українському національному вбранні. Загалом у пішій ході взяло участь близько 40 тисяч людей. Колона паломників розтяглася на 7 кілометрів.

Молодіжну прощу зі Стрия до Гошівської чудотворної ікони Богородиці, яка знаходиться на Ясній Горі у монастирі отців Васильян у селі Гошів організувала християнська громадська організація “Українська молодь – Христові” Стрийської єпархії.

Кожне паломництво відбувається у певному молитовному намірі. Цього року молилися за належну готовність молоді до подружнього життя, через плекання дошлюбної чистоти. Очолив Літургію в Гошеві Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ Владика Тарас Сеньків.

Рекордну прощу зафіксували представники “Книги рекордів України”. Відповідні підтверджуючі дипломи отримали організатори прощі та Благодійний фонд Олега Канівця “Добре серце”, який був партнером УМХ у встановленні рекорду України.

– Для мене це повернення на 21 рік назад, коли організація “Українська молодь – Христові” розпочала влаштовувати піші прощі сюди, – заначив gazeta.ua 48-річний Олег Канівець, один із організаторів цьогорічної ювілейної і рекордної прощі у вишиванках. Він член політради партії “Громадянська позиція”, голова благодійного фонду “Добре серце”. Щороку все більше і більше молоді горнеться до Бога. Я сам із сім’єю пройшов увесь шлях без зупинки. По дорозі пили тільки воду. Що я зараз відчуваю? Велику радість на душі.
Джерело: gazeta.ua

Статистика