На парафії завершилися передріздвяні реколекції

01З 2 по 4 січня 2015 року, на парафії Всіх Святих Українського Народу, що у Стрию, проходили передріздвяні реколекції, які провадив о. Йосиф Монтес, із згромадження Воплоченого Слова. Щодня, в часі Божественної Літургії, священик виголошував реколекційну науку, роздумуючи над чеснотою любові.

Першого дня, у п′ятницю, проповідник звернув увагу присутніх на те, що любов є Божою чеснотою, яку Господь вливає у нас і що, на відміну від уявлення античних філософів, дружба між Богом і людиною є можливою та, щобільше, Господь сам нас до неї запрошує, робить нас учасниками Своєї Божественної природи. О. Йосиф зазначив, що Бог любить світ досконалою любов′ю і закликав усіх просити у нього дару також любити усіх досконало, що стосується теж і ворогів.

Другий день реколекцій був присвячений темі любові до ближніх. Реколектант підкреслив те, що неможливо любити Бога, не люблячи ближнього і навпаки. Священик також окреслив три елементи чесноти любові, які між собою є нерозривно пов′язані. Першим є любити Бога, бо від Нього ми все отримали і Він Сам є найдосконалішою любов′ю. Другим – любити себе самого, оскільки, по справжньому люблячи себе, будемо шукати для себе найбільшого добра, а ним є Бог. А з цього народиться і третій – любити ближнього, адже, перебуваючи в Бозі, будемо бачити інших Його очима.

Третього дня, у неділю, присутні роздумували над плодом любові – радістю. Як зауважив о. Йосиф, коли говоримо про справжню радість, говоримо і про справжню любов, тому, хто справді любить Бога, є по справжньому щасливим і цього щастя не може ніщо відібрати. Священик зазначив, що повна радість є неможливою тут на землі, але вона приготована нам у небі, про що неодноразово згадується у Святому Письмі.

Під час реколекцій, вірні нашої парафії і всі присутні мали особливу нагоду приступити до Святої Тайни Покаяння (Сповіді).

Статистика