Проща до Зарваниці чернечої родини «Воплоченого Слова»

DSC_0235 (Large)Понад 800 учасників з трьох областей України взяло участь у щорічній подячній прощі до Зарваниці, організованій чернечою родиною «Воплоченого Слова» в Україні. Цьогорічна проща відбулася в суботу 11 жовтня 2014 року за участю священиків, монахів і монахинь, а також і мирян ІІІ Чину, парафіян та друзів Згромадження з Івано-Франківщини (Івано-Франківськ, Бурштин), Львівщини (Стрий, Львів) та Закарпаття (смт. Дубове). Саме цього року Згромадження відзначає декілька ювілеїв:  30-ліття заснування Згромадження, 20-ліття служіння в Україні та 25-ліття легалізації УГКЦ. За всі ці моменти дякували прочани Богові і молилися за мир в Україні.

Зранку прочани з’їхалися до Зарваниці і від старої церкви, де знаходиться чудотворна ікона Богородиці, спільною ходою під спів пісні «Витай, витай» рушили до площі перед Собором. Тут відбулося урочисте відкриття Прощі і представлення священиків, а їх було 11 та вірних з різних областей. Відтак час на сповідь та урочиста Свята Літургія, яку очолив о. Софрон Зелінський, ВС, який у своїй проповіді звернув увагу на потребу миру і зокрема миру, який може дати тільки Христос. По святій Літургії зі словом привітання і подяки звернувся настоятель Згромадження в Україні о. Теодор Мацапула, ВС. Відтак відбулася спільна трапеза на площі перед Собором, яку гостинно організували священики і семінаристи Тернопільської Духовної Семінарії. Трапеза супроводжувалася релігійними та українськими народними піснями і завершилася спільним співом національного гімну.

Відтак програма продовжилася спільною Хресною Дорогою, в часі якої були виголошені розважання про Хресну Дорогу Христову та Хресну Дорогу кожної людини і кожної нації. Отець Йосафат Бойко, ВС у своєму розважанні нагадав слова Богородиці в об’явленні дітям у Фатімі та її заклик молитися за навернення Росії, щоб не поширювався дух безбожництва і щоб ми християни давали християнську «відповідь» – молилися за їх спасіння, а не бажали зла і не закликали до ненависті.

Молитви в наміренні Святішого Отця Папи Франциска і в наміренні Патріарха Святослава стали заключними молитовними моментами, а відтак відбулося освячення всіх релігійних пам’яток та відвідини чудотворної ікони Богородиці Зарваницької. Всі присутні мали нагоду придбати церковний календар на 2015 рік із текстом Патріарха «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» та фотографіями з парафіяльного життя.

Дякуємо Господу за гарну погоду і за прекрасне відпустове місце Богородиці у Зарваниці.

Прес-центр Згромадження

Статистика