На парафії Всіх Святих Українського Народу відбулися екологічні місії

den-tvorcjaУ понеділок, 6 жовтня 2014 року, референт Екобюро у Стрийській єпархії о. Олег Кобель мав екологічні місії у деканальному храмі Всіх Святих Українського Народу. На цій парафії було відслужено Божественну Літургію у каплиці св. Франциска з Паоли і виголошено першу місійну науку про бережливе ставлення до довкілля та вияви віри в Бога Творця, які повинні характеризувати кожного християнина. В часі єктеній на Літургії було виголошено два екопрохання. Очолював Літургію сотрудник храму Всіх Святих Українського Народу о. Михайло Галайцьо. Подякувавши наприкінці Служби Божої о. Олегу за науку, він поділився власними спостереженнями та роздумами з приводу відношення всіх нас до природи.

Наступним етапом місійного дня, понеділка, була зустріч із старшокласниками ЗОШ №9 м. Стрия. В актовому залі школи учні отримали екологічні знання, які допоможуть їм подивитися на Господа Бога, себе, ближнього та природу дещо зміненим поглядом. О. Олег Кобель розказав учням про діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, ініціативи та видання. Дуже цікавою та дискусійною для дітей виявилася тема екологічного гріха. А пам’ятка доброго справжнього християнина, яку отримали всі присутні разом з іншими подарунками, змусила кожного задуматися над тими духовними викликами, перед якими сьогодні стоїть наша держава.

Місії продовжилися ввечері. На запрошення о. декана Івана Барабаша, о. Олег Кобель у співслужінні з іншими священиками відслужив молебень до Бога Творця. По його закінченні ним було виголошено останню місійну науку, яка стосувалася тих конкретних кроків, які можуть змінити цілу нашу державу. І ці кроки мають за ціль духовне переображення всіх громадян через сповнення свого покликання, як гідного управителя Богом створеного світу.

Повідомив о. Олег Кобель

Статистика