“Не бійтеся! Відкрийте двері Христові!” (Св.Іван Павло ІІ)

IMG_0655Під цим гаслом з 22 по 27 вересня 2014р.Б на парафії Всіх Святих Українського Народу м. Стрия відбулася Свята Місія, яку проводили отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова. На час Місії ними були привезені для почитання мощі святого Папи Івана Павла ІІ.

Кожен день розпочинався молитвою вервиці за духовні  плоди Місії. Згодом 15 сестер, які приїхали з Івано-Франківська, відвідували школи з цікавими науками, нагадуючи про важливість життя з Богом і звертаючи увагу не те ,що і в наш час є можливо жити і не грішити. Також, запрошували на парафію, де проводились ігри для дітей та інші заходи.

Після обіду, коли частина сестер була з дітьми, інша  відвідувала домівки парафіян, особисто запрошуючи до примирення з Богом через Сповідь та Св.Причастя, бо людина, поглинута буденним, дуже швидко забуває про те, що дійсно є важливим спасіння душі.

Місіонери відвідали також міську лікарню, де отці уділяли Святу Тайну Єлеопомазання та сповідали хворих.

Не залишилася поза увагою і молодь. Місіонери завітали до стрийського коледжу, де відбулася зустріч зі студентами. Також,дирекція коледжу гостинно запропонувала отцям та сестрам екскурсію у музеї хліба та Січового Стрілецтва.

Протягом цілого дня на парафії були священики, готові вислухати сповіді чи дати духовні поради у розмові.

О 18 год. отці та сестри, а також діти та парафіяни ішли молитовною ходою, несучи ікону Богородиці, молились вервицю та співали пісні.

О 19 год. вібувалась найголовніша частина місійного дня Служба Божа та місійна наука,яку давав о. Теодор Мацапула – провінційний настоятель отців Воплоченого Слова. Що таке місія, гріх, останні речі: смерть, суд, небо, пекло, Святі Тайни, милосердя і прощення, виховання дітей, хрест у нашому житті ось теми, над якими могли застановитися наші парафіяни. Кожного дня сестри нагадували зміст Божих Заповідей та відповідали на дискусійні питання.

Місійний день завершувався концертом за участю місіонерів та парафіян. Діти з  групи підлітків поставили інсценізацію за твором Т.Г.Шевченка «Наймичка», яку присвятили річниці священичих свячень отця-пароха Івана Барабаша.

Місія закінчилась урочистою Службою Божою в празник Воздвиження Чесного Хреста та встановленням пам’ятного дерев׳яного хреста на вулиці Саксаганського. Місія завершилась, але кожен має доглянути те зерно, яке посіяли в душах місіонери.

Статистика