На парафії розпочалася Свята Місія

IMG_033022 вересня 2014 року, на парафії Всіх Святих Українського Народу розпочалася Свята Місія, яку проводять отці та сестри згромадження Воплоченого Слова. Цього дня ввечері, у храмі служилася Божественна Літургія, в часі якої о. Теодор Мацапула, ВС, виголосив першу науку і благословив початок місії. Зі священиком, на парафію Всіх Святих Українського народу, прибуло також 15 сестер.

Роздумуючи над євангельським уривком, який читався на Літургії, о. Теодор пояснив, що слово «місія» походить від латинського missio і буквально означає «посилати». Христос посилав своїх учнів проповідувати туди, де сам мав бути, зазначив священик, як також після них – святих отців, усіх праведників, зрештою, і всіх святих українського народу. Також місіонери, які прибули сьогодні, – це особи, послані проповідувати Боже Слово від Його імені.

О. Теодор вказав на дві головні теми, на які буде звертатися найбільше уваги протягом цих місій. Першою темою є гасло святого папи Івана Павла ІІ: «Не бійтеся відкрити двері Христові». Заклик не боятися Ісус повторив у євангелії кілька десятків разів, бо де є страх, – за словами місіонера, – там немає любові, тому не потрібно дозволяти, щоб страх відділяв нас від Божої волі. Друга тема – «Спаси свою душу». Священик зауважив, що будь-яка війна є витвором диявола, бо там є найбільше гріха: несправедливості, ненависті, однак, попри війну фізичну, потрібно пам′ятати і про духовну війну, яка відбувається в серці кожного, і ми повинні її вести за допомогою засобів, які нам дає Церква та Бог.

Місіонер також наголосив на важливості слухання Божого Слова протягом цих днів, навівши приклад апостолів, які були звичайними людьми, часто слабкими, але вміли слухати Боже Слово і через це навертають цілий світ. Проповідник заохотив кожного з присутніх постаратися почути чого Бог хоче від нас, не заглушувати голосу, який буде промовляти до серця, душі, совісті і бути вірними Богу.

Після виголошеної науки, о. Теодор посвятив «місійні хрести» для сестер і молоді, які щодня будуть провідувати парафіян у домівках. Священик також зазначив, що особам, які візьмуть участь у місії протягом щонайменше 3-х днів, приступлять у цей час до Святих Тайн Покаяння і Євхаристії, надається повний відпуст.

Статистика