Хрест та ікона світового дня молоді на нашій парафії

stryj18_hrest18j18ikona_У суботу, 13 вересня 2014 року, вулицями Стрия пройшла молитовна хода з хрестом та іконою світового дня молоді, благословенними папою св. Іваном Павлом ІІ. У поході брала участь молодь Стрийської єпархії і представники духовенства.

Учасники ходу вирушили з храму св. Юрія у с. Дуліби, роблячи молитовні зупинки у кожному з храмів Стрия. Перша така зупинка була зроблена в храмі Всіх святих українського народу, де присутні помолилися за осіб, що постраждали і загинули під час Революції гідності та їхні родини. Відтак молодь парафії, разом зі священиками та сестрами Воплоченого Слова долучилася до загального походу.

Ввечері, після закінчення ходу, молодь УГКЦ та РКЦ помолилася спільно Божественну Літургію в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ, відтак у храмі Різдва Пресвятої Богородиці РКЦ відбулися цілонічні чування.

Довідка:
Молодіжний хрест та ікона прибули в Україну у рамках світового дня молоді, який відбудеться у Кракові в 2016 році.
Символи світових днів молоді – хрест (у 1984 р.) та ікону (у 2003 р.) подарував молоді світу святий Іван Павло II.
Хрест СДМ ще має назви: «Хрест святого року», «Ювілейний хрест», «Паломницький хрест», «Молодіжний хрест». Його розміри: 380см x 176см x 25см. Розміри ікони Богородиці: 51см x 45см x 50см.
Світові дні молоді (СДМ) – ініціатива св. Івана Павла ІІ. Вони започатковані у 1984 р. та відбуваються кожні 2-3 роки. Мета СДМ – зробити можливим пізнання Христа для молодої людини.
«Світовий день молоді – це вияв постійного піклування Церкви про молодих людей. Саме тому Церква, об’єднана навколо Наступника Петра, повинна щораз більше у цілому світі звертати увагу на молодь, виходячи назустріч їх очікуванням, вказуючи їм на певність, якою є Христос, правду, якою є Христос і любов, якою є Христос», – св. Іван Павло ІІ, Слово до Колегії Кардиналів, 20 грудня 1985 року.
СДМ – це «пережиття радості від буття християнами» (Папа Венедикт XVI).

Статистика