Всеукраїнська та молодіжна проща до Зарваниці

20 липня Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, завершилася Всеукраїнська та молодіжна проща до Зарваниці. У Богослужінні взяли участь 16 архиєреїв УГКЦ, близько 300 священиків, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр культури Євген Нищук, голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк, мер Тернополя Сергій Надал і десятки тисяч паломників з різних куточків України та з-за кордону.

Значна частина вірних ішла до Зарваниці пішки. Найбільша група, близько 2000 осіб, традиційно здійснила пішу прощу від Архикатедрального собору Тернополя. Найбільше часу у дорозі провели прочани з Хмельницького: до Зарваниці вони йшли майже тиждень. Ішли здебільшого молоді люди, інші – приїхали на автобусах, автомобілях та велосипедах.

Предстоятель УГКЦ вручив відзнаки (пам’ятна медаль і грамота) духовенству та мирянам з нагоди 25-ої річниці виходу УГКЦ з підпілля, а спільно із намісником Марійського духовного центру Зарваниця кир Василієм Семенюком під оплески десятків тисяч вірних особливо вітав у Зарваниці прочан із Донецька, Харкова, Херсону, Запоріжжя, Одеси, Полтави, біженців із Слов’янська та інших східних регіонів і, як зазначив кир Василій, «з українського Криму».

За матеріалами: tze.org.ua

 

 

 

 

 

 

 

Статистика