Табір “Матері та дитини: 2014”

З 18.07 по 20.07 2014р. у с. Орявчик, Сколівського району відбувся табір для матерів та їх дітей, віком від 3 до 6 років. Даний табір організовується вже втретє Сестрами Чернечої Родини Воплоченого Слова.
Духівником табору був о.Іван Барабаш.

Щодня діти разом молилися Святу Літургію та слухали духовні науки, співали пісні, бавилися ігри, підготовлені сестрами-монахинями Чернечої Родини Воплоченого Слова з парафії Всіх Святих Українського Народу та волонтерами, які допомагали протягом усього табору.

В той час, коли діти проводили час в іграх та заняттях, матері відвідували конференції.

Зокрема, застановилися про вплив ЗМІ на дітей (лектор Ольга Барабаш, психотерапевт, тренер, психолог). Матері мали змогу проаналізувати скільки часу дитина є під впливом ЗМІ, інтернету і скільки часу ефективно спілкується з батьками. За допомогою практичних вправ, матері зауважили наскільки важливою є підтримка та розуміння дитини, при вирішенні питань, які вже постають на її шляху.

Окрім того, при вихованні дитини потрібно враховувати, яке оточення в неї, оскільки саме він має найбільший вплив.
п.Марта Гладій розкрила тему: “Важкі діти” та проаналізувала з матерями щодо способів, які допомагають у вихованні. Особливу увагу потрібно приділяти тому, чим живе дитина, що її хвилює,- таким чином можна допомогти їй подолати труднощі чи розвіяти сумніви.

с.Марія Християнка розповіла про важливість рамок у вихованні дітей. Оскільки, рамка це не просто заборона, а вияв любові. Коли її немає діти не знають, що саме від них очікують, відчувають байдужість батьків. У своїй науці с.Марія Християнка наголосила на важливих аспектах при ставленні рамок, а саме: об’єктивність, впевненість, позитив, пояснення, відділення вчинку від особи, контроль емоцій.

Рамки у вихованні є корисні , щоб співжити в родині, в школі, в суспільстві. Великою спокусою сучасних батьків є не ставити рамок дітям. Проте. варто наголосити. що діти, коли шукають межу – насправді шукають увагу від батьків.

Щодня сестри-монахині разом з волонтерами проводили змагання матерів та дітей.

В кінці днів матері дивилися цікавий фільм “Останній подарунок”.

Заключний день табору розпочався наукою: «Рух за життя», яку дав Мирослав Возняк, засновник ІІІ Чину Воплоченого Слова та лікар-гінеколог п.Ірина.

Після урочистої Літургії відбулося вручення призів. Кожен учасник табору отримав цікавий подарунок за особливі здобутки.

Статистика