«Найперше хочемо, щоби всі святі українського народу допомогли нам змінити нашу свідомість», – владика Богдан Манишин на парафії Всіх святих українського народу

Сьогодні, 6 липня 2014 року, Преосвященний Владика Богдан очолив святкову Божественну Літургію у храмі Всіх святих українського народу, що у Стрию. Під час Богослуження єпископ уділив дияконські свячення Іванові Купранцю.

Роздумуючи над читаннями євангелій, Архиєрей звернув увагу на особу сотника, який прийшов до Ісуса, просячи оздоровити свого слугу. Цей сотник – військовий, який шукав серцем Бога, був людяним і довіряв Христові, що й дало плід.

Кир Богдан закликав присутніх до справедливості й консолідації, яка повинна бути у цілому народі, особливо в обставинах, які тепер переживає Україна. Єпископ зазначив, що у всьому маємо шукати Божу волю, подібно як і святі мученики, які «стояли на пограниччі між добром і злом, і найперше боролися проти гріха».

«…хочемо, щоби всі святі українського народу нам допомогли змінити нашу свідомість: вони жили для єдності, відповідали на потреби часу, не йшли на компроміс з гріхом, – зазначив Владика.

Після Літургії відбулось водосвяття і окроплення вірних свяченою водою. З єпископом співслужили: парох парафії о. Іван Барабаш і численні священики Стрийської та інших єпархій УГКЦ.


Прес-служба Стрийської єпархії

Статистика