Священичі свячення на парафії Всіх святих українського народу

29 травня 2014 року, в день празника Вознесіння Господнього, Преосвященний Владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, очолив Божественну Літургію у храмі Всіх Святих Українського Народу м. Стрий. Під час Богослуження Архиєрей уділив ієрейські свячення диякону Олексієві Федоровичу.

У проповіді, розважаючи над празником Вознесіння Господнього, єпископ зазначив, що сьогоднішній празник – це кінцеве, остаточне відкуплення людського роду. Тому, що у Вознесінні, в особі Христа, Богочоловіка, людська природа була прийнята до неба.

«Через руки священика, воскреслий, прославлений Христос вступає до людських сердець через голошення Божого Слова. Священик – є тими руками, котрими Христос роздає себе, аби зробити нас учасниками Його вічного життя у небі, приступаючи до Святого Таїнства Євхаристії», – сказав Владика Тарас, відзначаючи роль священичого служіння в спасінні людини.

По закінченні Літургії Єпарх Стрийський привітав новопоставленого ієрея, побажавши йому вірності у служінні, до якого Господь його покликав.

Також, єпископ, звернувшись до присутніх у храмі, пригадав усім про декаду місійності, яка розпочинається в УГКЦ саме цього дня, закликаючи підтримати парафії нашої Церкви на Сході України.

А відтак, новопоставлений о. Олексій висловив щирі слова подяки владиці Тарасу за уділені свячення та привітав владику Тараса з 32-літтям священичих свячень, бажаючи, щоб праця Архиєрея була прославою Отця небесного, а молитва – силою єднання, а також, щоб Господь благословив його та обдарував своїми ласками й щедротами.

У святкуванні взяли участь: протопресвітер деканату м. Стрия о. Іван Барабаш, парох даної парафії, протопресвітер Жидачівського деканату о. Василь Юрів, протопресвітер Дашавського деканату о. Василь Федорович, о. Василь Парасюк, ЧСВВ, доктор богослов’я, а також Єпархіальний суддя Стрийської єпархії УГКЦ о. Броніслав Гринишин.

Прес-служба Стрийської єпархії

Довідка:

Отець Олексій Федорович народився 16 квітня 1986 року в с. Тисів Долинського району Івано-Франківської області. Протягом 2003-2009 років здобував богословську освіту та священичу формацію у Вищій митрополичій семінарії і Католицькому університеті у Любліні (Польща). 2010-2013 рр. навчався у Папському університеті Святого Хреста в м. Рим (Італія), де здобув науковий ступінь Ліценціата Соціальних комунікацій. Дияконські свячення отримав з рук Преосвященного Владики Тараса Сеньківа 14 січня 2014 року.

Статистика