Відбулася ХХІІ проща до Гошева

 В неділю самарянки, 18 травня 2014 року, молодь Стрийської єпархії здійснила прощу до відпустового місця у с. Гошів Івано-Франківської області. Проща розпочалася нічними чуваннями в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий. О 5:30 год. ранку, після Молебня до Божої Матері, прочани вирушили у дорогу і, подолавши відстань близько 30-ти кілометрів, опівдні взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив Владика Тарас Сеньків, апостольський адміністратор Стрийської єпархії.

У проповіді Архиєрей звернув увагу прочан на те, якою має бути молитва. Як тоді Христос до самарянки, так сьогодні і до нас звертається словами: «Дай мені води напитися», розпочинаючи цими словами діалог – спілкування Творця і створіння. А цією водою, зазначив єпископ, є життя з Богом, яке здійснюється, найперше, через молитву.

Кир Тарас запропонував молодим людям молитися так, як цього вчить прочитане цієї неділі Євангеліє, і означив чотири головні елементи такої молитви. Першим з них є: «розуміти перед ким я стою» – перед Господом, що знає про мене усе. Друге – просити у Бога прощення, а не лише матеріальних ласк. Прощення – це дар, якого не можна затримати тільки для себе, тому отримавши його, маємо простити і нашим ближнім. Четвертим елементом такої молитви є вдячність, що проявляється у цілковитій довірі Богові. Приклад такої вдячності можемо шукати у Пресвятої Богородиці, молитва якої породила цю вдячність і Вона змогла відповісти Богові «Так» у момент благовіщення.

Після богослуження, ігумен монастиря у Гошеві, о. Дам′ян Кастран, запросив присутніх на урочистість у серпні, з нагоди встановлення празника Гошівської ікони Пресвятої Богородиці. Цьогоріч, ХХІІ молодіжна проща до Гошева була присвячена 25 річниці виходу Церкви з підпілля.

Прес-служба Стрийської  єпархії

Статистика