«Для воскреслого Христа не існує жодних перешкод, щоби серця, терплячі за вірність Йому, наповнити небесними плодами своєї великодньої перемоги», – Владика Тарас у світлий понеділок

У світлий понеділок, 21 квітня 2014 року, на парафію Всіх Святих Українського Народу, з пастирськими відвідинами завітав Преосвященний владика Тарас Сеньків, єпископ Стрийської єпархії. Архиєрей очолив служіння Божественної Літургії та здійснив чин посвячення ікон на Царських воротах іконостасу.

У проповіді єпископ заторкнув тему Христового Воскресіння, яке, попри всі перешкоди є основою нашої віри та надії у майбутнє вічне життя з Богом: «Там, де смерть зухвало зазіхає на гідність та безцінність людського життя, зростають пагони непохитної віри у Христове воскресіння. У словах “Христос воскрес із мертвих” скривається ядро нашої віри і сила нашої живої надії, яка, ведучи нас дорогами сьогодення, пов′язує нас з усією історією спасіння та спрямовує до приготованого Богом майбутнього».

«Безконечна вартість Христової жертви спонукує всіх нас жити по новому, усунути з нашого життя отой старий квас схильностей та пороків, щоб перебувати перед Божими очима чистими та правдивими, стати направду не оскверненою жертвою на Його вічну прославу. Такі зміни настають тоді, коли Богові дозволяємо бути чинним у нас, коли Йому безпосередньо і безумовно довіряємо. Бо воскресіння досвідчує: Боже починається там, де закінчується людське», – зазначив Архиєрей.

Перемога Христа над смертю і вірність Йому, є запевненням нашої перемоги над терпінням та несправедливістю в обставинах сучасного життя. Владика Тарас підкреслив: «Перед лицем тих подій, які сьогодні торкаються нашого життя, ми бачимо, приймаємо і також робимо кожну жертву, освячену любов′ю до Бога і до нашого народу, але передусім оживлену нескоримою, нездоланною вірою у воскресіння з мертвих. Для воскреслого Христа не існує жодних перешкод, щоби серця, терплячі за вірність Йому, наповнити небесними плодами своєї великодньої перемоги. Ці плоди змінюють страждання і жертву в радість і славу, а безсилля геройської любові долає наймогутніші бастіони цинізму, брехні та насилля».

Насамкінець, Єпископ побажав усім присутнім надії, відваги і перемоги у подоланні життєвих труднощів: «Об′єднаний з Вами у світлі цього величного Христового воскресіння, бажаю вам живої надії на Бога у подоланні всіх Ваших життєвих труднощів. Нехай Христос, наша Пасха, буде Вашою силою, кріпостю у вірі та дає Вам відвагу бути Його вірогідними свідками у цьому світі, щоби бережені материнським покровом Пречистої Діви Марії, ви всі вірно зростали у всякій святості і правді та поступали на дорозі до небесної батьківщини. І нехай мир Христовий завжди перебуває з усіма Вами».

Статистика