Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав

Воскресіння Христове є найвеличнішим празником у церковному році, бо у ньому ми щоразу наново переживаємо перемогу Життя над смертю. Христос, умерши тілом, зійшов до Аду, щоб «розбити ворота смерті», повернути дар, який людина колись втратила – можливість вічного життя з Богом навіть після фізичної смерті. Смерть вже не має влади над тим, хто вірить в Христа, так як Він сам сказав: «Хто вірує в мене, той навіть коли помре, буде жити».

20 квітня, в день світлого празника Христового Воскресіння, у храмі Всіх Святих Українського Народу відбулися пасхальні богослужіння, які розпочалися ще перед північчю захованням плащаниці. Потім служилася Пасхальна утреня і святкова Божественна Літургія. Ще одна Свята Літургія служилася о 7:00 год. ранку.

Після св. Літургій, як також і у суботу ввечері, відбувався чин благословення пасок та інших продуктів. Кожен мав нагоду поділитися частиною пасхальних страв з військовими – з тими, які виїхали охороняти кордони держави, як також і з тими, що перебували цього дня у своїх частинах.

Статистика