У нашому храмі відбувся перший з’їзд учасників та прихильників Руху «Справжня любов чекає»

5 квітня 2014 року, в м. Стрию відбувся перший з’їзд учасників та прихильників Руху «Справжня любов чекає», який сповідує ідеї належного приготування до подружжя через плекання дошлюбної чистоти та стриманості. Ініціаторами заходу виступили волонтери руху у співпраці з Комісією Справедливість і мир Стрийської єпархії. У з’їзді взяло участь майже 80 учасників із кількох єпархій УГКЦ, щоб поспілкуватися між собою, почути духовні науки та помолитися за мир. Зустріч розпочалася перед Стрийським залізничним вокзалом зі спільного фото, а відтак всі організовано вирушили до храму Всіх святих українського народу.

На подвір’ї храму відбулася реєстрація, після чого духовну науку про особу Богородиці виголосив о. Ростислав Височан, духівник УМХ м. Новий Розділ. Отець у своїй науці вказав на Пречисту Діву, як гідний приклад для наслідування кожної молодої людини у її прагненні плекати чистоту до шлюбу.

Тоді, на церковному подвір’ї відбулося імпровізоване знайомство молоді між собою. Більшість учасників були зі Стрийської єпархії, чимало було з Самбірсько-Дрогобицької, а решта – з Львівської Архиєпархії УГКЦ. Кульмінаційним моментом з’їзду стала Божественна Літургія за мир в Україні, яку відслужив о. Олег Кобель та урочиста обіцянка нових членів провадити своє життя у чистоті. Чимало молодих людей приступили до сповіді та Святого Причастя. Того дня до руху долучилося майже 20 юнаків та дівчат, щоб, плекаючи у собі християнські чесноти, свідчити свою віру серед своїх друзів. Із запаленими свічками в руках всі разом прочитали молитву-обіцянку і помолилися перед копією чудотворної ікони Ліської Божої Матері, копія якої знаходиться у храмі Всіх святих українського народу м. Стрия. Тоді ж було зачитано молитву за мир та спокій у нашій державі.

Після молитви в храмі, всі дружно пообідали і продовжили спілкуватися між собою. Друга частина зустрічі включала в себе імпровізований концерт та перегляд документального християнського фільму про чесноту ціломудрія. З короткою, але дуже цікавою концертною програмою виступила молодь, члени Руху СЛЧ із Самбірсько-Дрогобицької єпархії, які приїхали разом із о. Василем Нестером, головою комісії родини цієї єпархії.

Насамкінець всі присутні заспівали «Під Твою милость» та помолилися перед копією Туринської Плащаниці, яка прибула до храму в часі проведення з’їзду.

Наступна подібна зустріч за спільною згодою відбудеться в серпні цього року, але вже у форматі табору.

Джерело: www.stryi.ugcc.org.ua

 

Статистика