У Стрию відбулися Великопосні реколекції для молоді

З 30 березня по 01 квітня 2012 року, у каплиці Свщмч. Йосафата м. Стрий, відбулися молодіжні Великопосні реколекції на тему: «Покликання молоді у сучасному світі».

Головними учасниками духовної мандрівки стали дійсні члени і симпатики християнської організації «Українська молодь – Христові» (м. Стрий), які і виступили ініціаторами проведення даних реколекцій, учасники парафіяльної спільноти «Гірчичне зерно» (м. Стрий) та молодь католицького об’єднання «Рух чистих сердець» (с. Заріччя).

Реколекційні науки виголосив о. Віталій Лесів, сотрудник храму Всіх Святих Українського Народу м. Стрий.

Розкриваючи тему «Покликання молоді у сучасному світі», ієрей головно звернув увагу присутніх на важливості розпізнання волі Божої щодо свого життя. Для цього проповідник заохотив учасників реколекцій плекати у собі молитовний дух, не марнувати Божої благодаті, яку Господь уділяє у Св. Таїнствах, а також причащатися Бога, через молитовне читання Святого Письма. Таким чином, о. Віталій пригадав молоді, що означає збудувати будинок свого життя на скелі, якого ніякі буревії чи урагани не зможуть завалити. Відтак, священнослужитель запропонував короткий аналіз сучасних «буревіїв» і «ураганів», які, як виклик, стоять сьогодні перед молодими людьми. І як підсумок, реколектант знову пригадав про формування міцного християнського імунітету, в основі якого повинна бути надія на Всемогутнього Бога, а не покладання на власні сили.

Окрім тематичних наук та спільних Богослужень,  учасники реколекцій також прийняли участь у  вечірніх чуваннях, які провели члени Стрийської спільноти «Віра і світло», та переглянули художній фільм «Ісус».

Закінчення духовної віднови увінчалось святковою Божественною Літургією, по завершенні якої усіх чекав солодкий стіл.

В подяку за проведення цікавих реколекцій спільнота «УМХ» подарувала о. Віталію книгу «Духовні вправи Андрея Шептицького для священиків», аби ієрей і надалі зростав у своєму духовному житті та ділився цим скарбом з усіма тими, кого Господь поставить на дорозі священичого служіння.

УМХ висловлює щиросердечну подяку реколектанту о. Віталію Лесіву, учасникам спільноти «Віра і Світло» Оксані Ільків, Софії Борис  та  Роману Спірцу за активну участь у проведенні Великопосних реколекцій для молоді, а також о. Василю Гушуватому, Голові «Карітас Стрийської єпархії УГКЦ» за надання можливості проведення даного заходу у каплиці Свщмч. Йосафата.

 

Прес-служба Стрийської єпархії

Статистика