“Через хрест, через воскресіння спаси нас, Господи”

Театралізовану Хресну дорогу на парафії Всіх Святих Українського Народу привезла молодь Товариства студентів-католиків «Обнова» з Івано-Франківська. Парафіяни, які в суботу ввечері зібралися біля храму, змогли глибоко пережити шлях Христа та Голгофу. Молоді актори відтворили 14 стацій Хресної дороги, показавши всіх персонажів: тих, які брали участь у смертному засуді Христа, Його мучителів і тих, хто йшов з Ісусом та співчував Йому.

Особливу роль у Хресній дорозі Господа відігравала Його мати. Її ключовими словами на заклик чоловіків, що спонукали розбити римське воїнство і визволити Її Сина, було прохання залишитися вірними Учителю: «Він все своє життя навчав нас миру», – каже Марія.

Цікавим персонажем показала молодь постать дружини прокуратора Пилата – Клавдії. Жінка, яка мала всі дорогоцінності світу, співчуває Христу і намагається підкупити Його катів. Її також впізнають між натовпом, який йде за Христом на Голгофу. Однак, коли вона стоїть перед рішенням повпливати на римських вояків, Клавдія відступає, маючи страх перед Пилатом. Пізніше Йосиф з Ариматеї зустрічає її під хрестом.

«Хресна дорога» в інсценізації «Обнови» показувала і саму смерть на хресті, однак завершилася сценою воскресіння Христа і ликуванням Його Матері, учнів та друзів.

Цього ж дня молодь також побувала з Хресною дорогою на парафії Блаженного священномученика Миколая Чарнецького у Стрию.

Статистика