“Моя Парафія – Христос Сусід”

  27 березня  на нашій парафії відбулася  Конференція « Моя Парафія –  Христос Сусід» для священиків та семінаристів Єпархії, із участю автора одноіменної книги  Засновника Згромадження Воплоченого Слова о. Карлоса Мігеля  Буели, аргентинського священика, народженого 4 квітня 1941 року в м. Буенос Айрес (Аргентина). Цю книгу він  написав із власного досвіду будучи парохом багато років.  Словами автора: « так , як на даний час наше Чернече Згромадження опікується 130 Парафіями  на 5 континентах світу. Тому мені здалося що буде корисно писати на цю тему , так як багато хто повинен починати із працею на новій Парафії. Назва «Моя Парафія»,  оскільки присвійним займенником  виявляється глибока любов, з якою згадуємо нашу  парафію звідки походимо, навіть якщо потім доведеться бути парохом багатьох парафій».

Книга поділяється на три основні  частини :

1.  Інфраструктура храму

2. Людський фактор

3. Апостольська діяльність

Які поділяються на параграфи та підпункти  в яких йде мова про практичні вказівки для парохів щодо цих трьох головних частин.

В книзі отець  звертає особливу увагу, що парафія це  Ісус Христос. Тут Він дає себе вивчати через проповіді, катехизи і т.д. Він нас освячує своєю жертвою і своїми Святими Тайнами; тут провадить нами , як своїми вівцями, щоб супроводити  нас до життя вічного  на Небі. Тут завжди і назавжди  програмою є Ісус Христос: не йдеться, отже, про те, щоб придумати нову програму . Програма вже існує.

Парафія – це Христос сусід  і , як Христос, буде «вічно молода». Минають культури і пасторальні моди, минають богослови і фахівці, минають члени церковної єрархії і парафіяни, використовуються нові пасторальні методики  і різні терміни, з плином років минають і другорядні речі на парафіях… Єдиний, хто не минає – це Ісус Христос Сусід, тому що у ній, близько наших домівок , сам Христос діє як Вчитель, Священик і Пастир».

с.Марія Унівська, ВС

Статистика