Різдво молоді. Стрий-Київ

Кожного року молодь парафії Всіх Святих Українського Народу готує вертеп. Цей рік не став вийнятком – приготували вертеп «Хліб Життя», з яким відвідували оселі стриян. Згодом народилася думка: їдемо з вертепом на Майдан! Так 10 січня ми вирушили в дорогу.  З великої ласки Бог подарував нам день повний подарунків. Коли ми вирушали до Києва, не мали чіткої програми, знали тільки, що хочемо потрапити на Майдан, щоб підтримати на дусі наших українців і принести їм радість новонародженого Дитятка Ісуса.

День перед тим ми заходили з вертепом до батьків нашого Блаженнішого Святослава Шевчука і зробили спільну знимку. Тоді прийшла думка, що добре було б передати цю фотографію Блаженнішому. Так і зародився наш план подорожі: Майдан і  відвідання Блаженнішого.

Ми  роздрукували фотографію і, попередньо впевнившись у можливості зустрічі, направились до Блаженнішого Святослава колядувати. Глава і Батько нашої Церкви нас зустрів з великою радістю і  після побаченого вертепу, поділився своїм здивуванням від такого поєднання тем: Різдво Христове і Пресвята Євхаристія. Також додав, що стає традицією приїзд  до нього стриян з вертепом у Різдвяні свята (минулого року  його відвідував священичий вертеп ), а тому чекає нас наступного року.

Наша радість зросла, коли ми приїхали на Майдан. Побачивши таку силу українського народу, який так витривало і мужньо стоїть за кращу долю України, ми були надзвичайно вражені. Зі сцени  Майдану ми виступили з вертепом і привітали усіх з Різдвом Христовим. Люди були піднесені та  щасливі.

Ми дякуємо Богові за ці отримані ласки: можливість пережити дух Майдану в серці України в такий особливий історичний час, принісши туди радість Різдва, та за зустріч  з Главою нашої  Церкви, а нашим рідним стриянином Блаженнішим Святославом Шевчуком. Глибоко зворушені цією подорожжю, віддаємо під покров Богородиці майбутнє нашої України і нашої Церкви. Христос Рождається!

с.Марія Євхаристії

Статистика