У Стрию відбувся Хресний хід вулицями міста

18 березня 2012 року, у Хрестопоклінну неділю, Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, очолив традиційну Хресну дорогу вулицями м. Стрий.Молитовний хід розпочався о 16:00 год. з Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці. Відтак, наступними зупинками для розважання над страстями Христа були: фігура Матері Божої (біля Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці); храм Різдва Пресвятої Діви Марії (римо-католицький костел); територія меморіального комплексу «Борцям за волю України»; храм святого апостола Якова; Хрест на роздоріжжі вулиць Т. Шевченка і Б. Хмельницького; храм Благовіщення Пречистої Діви Марії і остання, чотирнадцята, стація Хресної дороги прозвучала знову у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

По завершенні молитви Архиєрей звернувся до присутніх з такими словами: «Здавалося це все… З цим останнім словом “сповнилося”, більшість тих, хто брали участь у Хресній дорозі по вулицях Єрусалиму, із задоволенням потерали руки, звершилося… Потерали руки цинічні, лукаві фарисеї та садукеї, боязливий і компромісний Пилат, жорстокі вояки. Але теж й інші, хто так часто користали з Того, Кого розіп’яли».

«Однак, заманіфестована любов Бога до людини, через хресну смерть показала, що зло та все, що з ним пов’язане має свої ліміти. І, навіть, здатність чи, радше, прагнення людини грішити. Свій ліміт має ненависть, але прощення лімітів не має, свій ліміт має злоба, але любов своїх лімітів немає. Свої ліміти мають лукавство та підлість, але чесність і вірність своїх лімітів не мають», – наголосив Єпископ.

«Зло є обмежене, добро є вічне. А добро в нашому житті починає діяти вічно і бути творчим тоді, коли ми дозволимо в нашому житті діяти Богові. Коли скажемо Йому своє “так”, Божественний наш Спасителю…», – на завершення промовив Владика

В часі Хресної дороги, учасники ходи несли великий дерев’яний хрест, починаючи від молоді і, закінчуючи, відповідно, найстаршими.

У молитві взяли участь кілька тисяч осіб, серед них: духовенство і монашество УГКЦ та РКЦ, представники місцевої влади, викладачі та студенти професійно-технічних училищ м. Стрий, вчителі та учні місцевих шкіл, учасники молодіжних християнських організацій та спільнот м. Стрия.

 

За матеріалами прес-служби Стрийської єпархії

Статистика