Освячення каплички св.Франциска з Паоли

 

4 грудня 2013 року, Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, освятив новозбудовану каплицю Святого Франциска з Паоли.

 

Владика Тарас привітав вірян і зауважив, що хоча про святого Франциска ще мало знають на Україні, проте він нам є близьким по духу. Він став революціонером духовного життя Європи, разом зі своїми співбратами ставши в обороні католицької віри.

“Дуже важливо плекати любов до Бога у своїх родинах. Сьогодні, родина є колискою майбутнього цілого народу. І я хотів би, щоб цей храм став джерелом натхнення для вас, матері і батьки, для ваших родин, аби вони стали колискою духовного життя, щоб Боже Слово засівалося в людські серця у ваших родинах і щоб вони стали храмом Святого Духа. Тому просімо в цей нелегкий час для нашого народу, щоб приклад добрих батьків Йоакима і Анни, приклад батьків святого Франциска з Паоли став прикладом для всіх нас, щоб в наших родинах проростали зерна святості і щоб кожна родина стала колискою для майбутнього нашого народу. Щоб ми дозволили Божому Слову бути діяльним в нашому житті і щоб з цього слова ми змогли направду жити”, -зазначив у своїй проповіді Преосвященний Владика Тарас Сеньків.

Урочистість завершилась врученням грамот жертводавцям та доброчинцям каплиці св. Франциска з Паоли.

Статистика