Облечини нових сестер

3 грудня 2013року у храмі Всіх Святих Українського Народу м.Стрия прийняли монаші облечини чотири сестри Воплоченого Слова: с. Марія Блаженна, с.Марія Іверська, с. Марія Вифлеємська та с. Марія Емануїла .

«Ось я – Господня слугиня:

нехай зо мною станеться по твоєму слову» (Лк. 1, 38).

Під час обряду облечин сестри отримали свої чернечі імена, перш частина яких — Марія, на честь Богородиці і з наміром наслідувати її чесноти, друга — на честь якоїсь ікони чи події з історії Спасіння.

В обряді облечин є багато символів, вони показують ту реальність, якою вона є. Обряд облечин символізує те, як Господь огортає Своїм Духом, Любов’ю та Благодаттю.

За словами Папи Франциска, молодь має силу, енергію і може змінювати світ, водночас молодь готова жертвувати.

Під час проповіді о. Теодор подякував за цю молодь, яка жертвує за духовне і державне добро всеціло, а також найкращі роки свого життя: свою молодість. Також закликав в своєму житті постійно шукати Господа Бога. о. Володимир в свою чергу подякував батькам, які виховали добрих доньок.

«Ця парафія потребує ще святих! Ідіть у світ! Прошу Господа Бога, щоб через вас Господь покликав ще багато дівчат.» – сказав у своєму зверненні парох храму Всіх святих українського народу, о.Іван Барабаш. Також він побажав сестрам Великої Любові та зауважив, що чим більше монастирів, згромаджень, тим  сильнішою є держава. Закликав батьків бути відкритими на народження більше, аніж двоє дітей та виховувати їх в християнському дусі. Також зазначив, що така подія відбувається вперше у Стрийській єпархії і саме наша парафія отримала таку честь.

Підготувала Марія Китинська

Статистика