Осінні канікули підлітків Місійного Дитинства

 

Ми є групою підлітків Місійного Дитинства Парафії Всіх Святих Українського Народу м. Стрия. Віддавна ми думали: куди б нам поїхати на осінні канікули? І вирішили здійснити нашу подорож до серця України – Києва, адже в цьому році ми відзначаємо 1025-ліття Хрещення Київської Русі. 


 

Кожна з нас чекала поїздки з великим нетерпінням. Ми очікували від подорожі до Києва дуже багато, але Боже Провидіння подарувало більше, ніж ми сподівалися.
До Києва ми їхали поїздом, і хоча дорога далека, нам здалось, що вона пролетіла за декілька хвилин. Ми завжди будемо згадувати наші “нічні канапки” і теплі розмови.

 

Наша столиця вразила нас з першого погляду.  Наш час перебування в Києві тривав 2 дні, проте ми встигли відвідати дуже багато пам’яток культури. План подорожі був складений заздалегідь, і кожна з нас ще вдома підготувала розповідь про визначні місця, які мали відвідувати. Таким чином, ми пізнали багато нового і побули  в ролі екскурсоводів.

 

В перший день ми відвідали Софію Київську, Михайлівський Собор, Андріївську церкву, Золоті Ворота, також побували на Андріївському Узвозі і в церкві Отців Василіян. На ночівлю нас гостинно прийняли отці Капуцини,  вони також люб’язно пригостили нас сніданком.

Після прощання з отцями, ми продовжили нашу подорож: відвідали Патріарший Собор, на освячення якого влітку жодна з нас не могла приїхати. Вперше побачили Храм, який будувала ціла Україна, і відчували себе наче вдома. Окрім того, нас зустріла Ліська Богородиця, оригінал ікони якої знаходиться в Стрию.

 

Також ми відвідали Києво-Печерську лавру, найкрасивішу вулицю Києва – Хрещатик і головну площу – Майдан Незалежності. Також відвідали столичний McDonald’s.

Ця поїздка стала незабутньою подією в нашому житті. Ми дуже раді, що сестри Воплоченого Слова подарували нам можливість провести наші сінні канікули справді неперевершено.

 

Я можу сказати з впевненістю: «Київ ми вже відвідали, а попереду – Рим».

 

Підготувала Софія Чорнобай

 

Статистика