Проща Чернечої Родини Воплоченого Слова до Зарваниці

Цього року на прощу Чернечої Родини Воплоченого Слова  до Зарваниці,  яка  щороку організовуються в жовтні, долучилася також невелика група прочан з нашої парафії Всіх Святих Українського Народу, більшість з яких  їхали в це відпустове місце вперше. По дорозі ми молилися вервицю, співали і розмовляли, так що дорога промайнула  швидко.

В Зарваницю ми прибули раніше, ніч інші прочани, і це була велика ласка, оскільки ми  мали більше часу   молитися біля чудотворної ікони Божої Матері, просячи ласк за всіх потребуючих. Прочанський  день  на вибраному  Богородицею місці був духовно насичений: процесійний похід до Собору, Сповідь, Служба Божа, Хресна Дорога, освячення води, невеликий концерт, спільна трапеза,  тому  всі поверталися з багатьма враженнями.

По дорозі назад, ми вирішили відвідати  контемплятивний (тобто закритого типу) монастир  наших сестер  у Бурштині. Ми помолилися у монастирській каплиці  Святої Софії Премудрості Божої, а потім познайомилися з контемплятивними сестрами, які за чаюванням  розповіли про своє особливе покликання, про намірення,  в якому  молиться їхня спільнота – щоб Церква «дихала двома легенями: східною і західною».

У Стрий ми повернулися трохи пізно, але  радісні і вдячні Богу за цей чудовий день.

Нехай Пресвята Богородиця Зарваницька  опікується завжди нами і всім українським народом!

С. Марія Оранта

 

Статистика