Табір “Матері і дитини” з сестрами Воплоченого Слова

З 7.06 по 9.06 у с. Межиброди проходив літній табір «Матері і дитини», організований Сестрами Чернечої Родини Воплоченого Слова з парафії Всіх Святих Українського народу для батьків та їхніх дітей віком від 3 до 6 років.

Цьогорічний табір був насичений новими зустрічами та цікавими науками.

В той час, коли матері слухали науки, діти активно брали участь у розвагах та цікавих іграх, які підготували для дітей сестри-монахині та волонтери, які допомагали протягом усього табору.

Перший день таборування був під гаслом «Знак Хреста – знак спасіння». Під час Божественної Літургії учасники табору прослухали науку о. Івана Барабаша, яка була базована на власному пережитті молитви та доброго виховання.

Науку для матерів на теми: «Про виховання дітей» та «Страх перед дітьми» провела с. Марія Християнка.

Коли матері слухали науки, діти ліпили різні фігури із соленого тіста. Результати своїх робіт діти подарували матерям.

День завершився переглядом фільму,основою якого стало життя святого Джузеппе Москаті, неаполітанського лікаря і  гуманіста. Москаті все своє життя декларував, що головна сила – любов. Він постійно доводив це, поєднуючи блискучі лікарські здібності з любов’ю до ближнього.

Другий день був розпочатий спільною молитвою на Службі Божій. Опісля мами мали зустріч та науку «Хрест має крила» з  Лілією Кімакович, мамою трьох дітей ( другий син має ДЦП). п. Лілія розповіла про те, як вона прийшла до розуміння, що хрест не має нас робити сумними та нещасними, – а  допомагати ставати кращими та ближчими до Бога. Лілія говорить своїм дітям : «Ми прийшли у цей світ, щоб спасти свою душу» і щодня допомагає їм розпізнати правдиві цінності.

В той час діти разом з волонтерами мали цікаве заняття, націлене на розвиток моторики та творчості: гарячий бісер.

По обіді матері зустрілися з психологом  Мартою Гладій, яка відповіла на питання щодо виховання дітей та зміцненню стосунків у родині.

Опісля сестри-монахині разом з волонтерами провели змагання матерів та дітей.

Заключний день табору розпочався наукою: «Рух за життя», яку дав Мирослав Возняк, засновник ІІІ Чину Воплоченого Слова.

Після урочистої Літургії відбулося вручення призів. Кожен учасник табору отримав цікавий подарунок за особливі здобутки.

На закінчення табору, с.Марія Християнка подякувала всім меценатам, які долучилися до проведення даного табору та запросила усіх до активної участі у житті парафії.

Підготувала  Марічка Осташ

Статистика