«Матері в молитві» парафії Всіх святих українського народу в Стрию відзначили 15-ту річницю від заснування

У неділю 12 грудня 2021 року, спільнота «Матері в молитві» парафії Всіх святих українського народу в м. Стрию молитовно відзначила 15-ту річницю від заснування. З цієї нагоди благословити учасниць спільноти завітав Єпарх Стрийський Преосвященний владика Тарас, який очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Єпископу співслужили парох храму о. Іван Барабаш та сотрудник о. Андрій Ремез.

В часі богослужіння, звертаючись до присутніх з проповіддю, владика Тарас розважав над духовним змістом Євангельського читання неділі – притчею про милосердного самарянина. За словами єпископа, «Людина сьогодення потребує «милосердного самарянина», котрий би віднайшов її на узбіччі доріг історії змарнованого життя, оливою Божої правди уздоровлював рани її сумління та допровадив на поріг витісненого на маргінес людських прагнень дому живого Бога – Христової Церкви. Тож коли нас тривожить заклик взяти на себе роль милосердного самарянина, визнаймо, що це наш Спаситель так чинить з нами, адже інакше він би ним не був. Лише наслідуючи його, ми, створені на образ і подобу Творця, воскрешаємо у собі нашу гідність та благородство, та стаємо людьми відкритими до вічності, яку нам гарантує милосердя Бога».

На закінчення Літургії, владика Тарас привітав матерів зі святом та подякував за молитву та служіння та відзначив окремих членкинь подячними грамотами за багаторічне служіння, співпрацю, підтримку та сприяння у розвитку життя єпархії. У свою чергу, членкині парафіяльної спільноти висловили подяку Преосвященному владиці, а також координаторці руху «Матері в молитві» у Стрийській єпархії п. Анні Форостині.

Пресслужба Стрийської єпархії
Світлини о. Андрій Максимович

Статистика