Відбудеться паломництво молитовної спільноти «Родина Найсвятішого Серця Ісуса» Стрийської єпархії УГКЦ

Паломництво для членів молитовної спільноти «Родина Найсвятішого Серця Ісуса» Стрийської єпархії УГКЦ до Паре ле Моніаль – місця об’явлення Пресвятого Серця Ісуса. (3-10 липння).

Вартість поїздки 315

У вартість поїздки входить:

– проїзд автобусом єврокласу;

– 4 ночівлі в готелях **-*** з сніданками;

– супровід духівників;

– індивідуальна медична страхівка;

– відпочинок на морі в Італії.

У вартість поїздки не входить:

– харчування

– оглядові екскурсії по Празі (5€) та Венеції (8€);

– проїзд громадським транспортом.


«Бог є Любов»

(1 Ів. 4,8)


 

1 день (3 липня) 07:00 виїзд зі Львова.

Переїзд до Санктуарію Божого милосердя в Лагевниках.

Санктуарій Божого Милосердя у Лагевніках, що в околицях Кракова в Польщі, на сьогодні є одним із найбільших паломницьких центрів Європи. Святіший Отець Іван Павло II свого часу проголосив його Світовим центром милосердя. Саме тут ви знайдете всесвітньо відому копію Образу Ісуса Милосердного, який у містичному видінні побачила свята Фаустина Ковальська 22 лютого 1931 року. Поруч зі старим костелом, де похована сестра, можна віддати шану її  мощам. Свого часу сестра пережила велике одкровення про Боже милосердя і відтоді все життя й після смерті поширювала цей культ. Завдяки цьому святиню розбудували, зокрема, звели нову базиліку, яку 17 серпня 2002 року освятив Папа Римський. Тоді ж Папа Іван Павло ІІ урочисто доручив увесь світ Божому Милосердю. Вівтар в санктуаріумі оформлений в образі куща, який хилить вітер в одну сторону, й ікона “Ісусе, на тебе уповаю”.

Літургія. Вільний час на приватну молитву. Коронка до Божого Милосердя.

Переїзд в транзитний готель в напрямку Праги в районі Ополе польського.

Ночівля.


2 день (4 липня)

Сніданок, переїзд до Праги.

Прага – столиця та найбільше місто Чеської Республіки. Значна частина будівель та споруд центральних історичних районів Праги — справжні витвори архітектурного мистецтва. Найвідомішими архітектурними пам’ятками є собор Святого Віта, будівництво якого велося понад 600 років, готичний Карлів міст збудований у XIV столітті з галереєю скульптур епохи бароко, астрономічні куранти на ратушній вежі (чес. Orloj) та багато іншого.

Літургія. Пішохідна екскурсія містом (оплачується додатково — 5 ) та вільний час.

Близько 22:00 виїзд з Праги до Франції, м. Паре ле Моніаль.

Нічний переїзд територією Німеччини.


3 день (5 липня)

 Празник найсолодшого Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа – Чоловіколюбця

Близько обіду приїзд в Паре ле Моніаль.

ParayleMonial – чудове бургундське містечко, унікальне, як мінімум, з двох історико-релігійних причин. По-перше, місцева базиліка – злегка зменшена копія Клюні, від якого сьогодні мало що залишилося. Будував той же архітектор за практично тим же проектом. Відповідно, можна уявити, як виглядало абатство Клюні. По-друге, з Паре-ле-Моніаль пішов культ Пресвятого Серця, що робить містечко важливим паломницьким центром.

Поселення в готель.

Літургія та нічні чування.

Ночівля.


4 день (6 липня)

Сострадання Пресвятої Богородиці

Сніданок. Переїзд в Люрд.

Щороку мільйони людей приїжджають в це французьке містечко в передгір’ях Піренеїв. Щодня нескінченні потоки паломників, багато з яких пересуваються на візках та навіть на ліжках, нерухомі і немічні, тягнуться вулицями Люрду в невеликий грот в горі Массабьель, щоб зануритися у води чудодійного джерела, яке б’є тут з-під землі, або хоча б напитися його цілющої води. Такої кількості обмежених недугою людей не побачиш більше ніде в світі, і тому Люрд – це також місце особливого християнського служіння – служіння хворим і немічним. Щорічно сюди прибувають сотні лікарів-добровольців і тисячі волонтерів для того, щоб супроводжувати і займатися хворими під час їх паломництва, яке було б неможливим без цієї безкорисливої ​​допомоги.

11 лютого 1858 р. проста дівчинка Бернадетті Субіру, яка походила з убогої сім’ї мірошника і прачки, збираючи з двома дівчатками хмиз на околиці селища, випадково опинилася перед гротом в скелі Массабьель. Саме тут, в невеликій печері, дівчинці несподівано з’явилася світла Пані, одягнена в білий одяг і блакитний пояс, яка потім протягом декількох місяців з невеликими перервами з’являлася їй на цьому місці 18 разів. На дев’ятий день об’явлень, на прохання Пречистої, Бернадета відкрила джерело, яке існує і сьогодні. За структурою джерело природне, вода до нього тече з Піренейських гір. А за духовним значенням – чудотворне.

Приїзд в Люрд близько 18:00. Поселення в готель.

Вечірня літургія. Ночівля


5 день (7 липня)

Свято Матері Божої Неустанної Помочі

Сніданок.

Божественна Літургія. Проведення хресної дороги. Вільний час на особисту молитву та можливість зануритись у басейнах з цілющою водою джерела, які розміщенні поряд з гротом.

12:00 виїзд до Венеції мальовничими місцями Півдня Франції.

Нічний переїзд.


6 день (8 липня)

Приїзд до Венеції вранці.

Венеція – найдивовижніше місто в світі: місто на воді. Безбережне море, неосяжне небо та невеликі острови – ось той мінімум природних щедрот, яким обдарувала доля Венецію. І оскільки населення було дуже багато, а землі дуже мало, то предметом розкоші зробилося кожне деревце, якому дали вирости там, де можна було щось побудувати. Багато століть жила Венеція, – як казково багате місто, і її жителів не можна було здивувати великою кількістю золота, срібла, коштовних каменів, тканин та інших скарбів, але сад при палаці сприймався завжди як крайня межа багатства, бо зелені в місті майже не було: людям довелося відмовитися від неї в боротьбі за життєвий простір. Напевно саме тому венеціанці стали дуже чутливі до краси і кожен художній стиль саме у них досяг максимуму своїх декоративних можливостей. Любов до краси, втілена в мистецтві, зробила Венецію справжньою «Перлиною Адріатики».

Проїзд громадським транспортом до Венеції від місця паркування автобусу та назад – (20€) в обидві сторони

Проведення Літургії в кафедральному соборі Сан Марко.

Собор Сан-Марко відомий не тільки завдяки своїй приголомшливою архітектурою в візантійському стилі, але ще й тому, що саме в цьому храмі знаходяться мощі апостола Марка.

Оглядова екскурсія містом (оплачується додатково – 8€)

Ночівля в транзитному готелі поблизу Венеції.


7 день (9 липня)

Сніданок. Переїзд на один з численних пляжів поблизу Венеції.

Відпочинок на морі.Час на шоппінг.

Виїзд в Україну. Нічний переїзд.


8 день (10 липня)

Приїзд до Львова (близько півночі).

Статистика