Духовенство Стрийської єпархії колядує у Блаженнішого Святослава

16 січня 2013 року, до резиденції Блаженнішого Святослава, в с. Княжичі, біля Києва, завітав з колядою вертеп священиків Стрийської єпархії разом із владикою Тарасом Сеньківим, ОМ. Спільно з ними колядували владики Богдан Дзюрах та Йосиф Мілян, а також священики з родинами із Київської архиєпархії.

Факт спільної зустрічі в одному домі представників двох єпархій нашої Церкви, однієї зі Західної, а другої – з Центральної України Блаженніший Святослав прирівняв до одного з найкращих образів раю – батьківського дому, в якому «є багато осель і для кожного місце знайдеться». Рівно ж Глава Церкви наголосив, що йому «дуже би хотілося навчитися бути добрим батьком для нашої Церкви, для нашого народу, а це я зможу зробити тільки тоді, коли ви будете до мене приходити», тому «я щиро хочу, щоб цей дім вам асоціювався з батьківським домом, для вас тут є двері завжди відкриті і для кожного тут місце знайдеться».

До уваги присутніх був представлений унікальний за своєю суттю вертеп, оскільки написаний для священиків, які і виконали у ньому всі ролі, та адресований в першу чергу також священослужителям. Так, використовуючи звиклі для всіх різдвяні персонажі, у вертепі було представлено три ступені священства: дияконське, ієрейське та єпископське служіння в образі ангелів, пастухів та царів. Провідною ціллю вертепу було представити суть і мету священичого служіння у різних ступенях, зважаючи на найбільші труднощі і проблеми з якими священнослужителі стикаються. Кульмінаційним моментом дійства стали слова  Діви Марії, які підсумували основну тему: «Священики мої, мої сини,…зі своїх рук даю Дитя вам я, прийміть з любов’ю ви Живого Бога, і кожен день тримайте ви Христа в своїх руках – невинного, крихкого…Вертайтесь до своїх отар …і дайте Христа їм, що дається в дар».

Знаковим стало також те, що більшість учасників вертепу є колишніми студентами Блаженнішого Святослава, які вже тепер як молоді священики завітали до свого вчителя.

І вертеп, і весь час спільної зустрічі супроводжувався співом колядок.

Джерело:http://stryi.ugcc.org.ua

Статистика