Розколяда на парафії

Сьогодні у неділю Блудного Сина 12 лютого 2017 року, після Літургії на 10.30 у нашому храмі відбулася розколяда з хором нашої парафії. Вірні могли почути вишукані колядки у їхньому виконанні, а також щирі віншування. Вкінці до хору звернувся о. Іван Купранець, сотрудник нашої парафії, який побажав усім зростати у вірі в народженого Христа та прославляти Сина Божого усім своїм життям, а також плідної підготовки до часу Великого Посту.

«Розколяда» – це проводи різдвяно-новорічних свят, які справляють так гучно, як і їх початок. Після свят Водохреща та Івана Хрестителя закінчується вулична коляда, щедрівки, вертепи. В народі кажуть: «Прийшов Предтеча і забрав свята на плечі».

Пізнаймо, браття, таїнства силу:* Предобрий Отець зустрічає й цілує блудного сина,* що від гріхів повернувся до батьківського дому,* і привертає відзнаку попереднього достоїнства.* Він влаштовує у світлиці таїнственний бенкет,* заколовши теля вгодоване,* щоб ми удостоїлися жити з чоловіколюбним Отцем, який жертвує,* і з славною Жертвою − Спасителем душ наших.


Статистика