ІНФОРМАЦІЯ, ДЛЯ ТИХ, ХТО ХОЧЕ ОТРИМАТИ СВЯТЕ ТАЇНСТВО ПОДРУЖЖЯ У НАШОМУ ХРАМІ

Необхідно виконати наступні вимоги:

  1. Особа має бути вільного стану (не одружена/ий).
  2. Зареєструватися в Книзі записів оповідей щонайменше за 3 місяці перед запланованою датою шлюбу. Запис на шлюб здійснюється у парафіяльній церкві. Запис здійснюється тільки і виключно на прохання зацікавлених сторін, або однієї з них. При собі потрібно мати паспорти.
  3. Пройти в парафіяльній церкві канонічно-душпастирську розмову зі священиком.
  4. Представити наступні документи:

А) ксерокопію Свідоцтва про Хрещення і Миропомазання.  Якщо такого Свідоцтва немає, тоді в парафільній церкві попередньо можна отримати відповідний формуляр Ствердження факту Хрещення і Миропомазання. Цей формуляр під присягою заповнює безпосередній свідок уділення Святого Таїнства (мати, батько, хресна мати, хресний батько).

Б)   посвідку про пройдення курсу Передподружньої катехизації.

В) ксерокопію цивільного Свідоцтва про одруження. Якщо на момент канонічно-душпастирської розмови наречені не мають свідоцтва про цивільне одруження, то вони повинні представити ксерокопію документу, принаймні, за кілька днів до укладання Таїнства Подружжя.

  1. Передподружню катехизацію слід пройти за 3 місяці до укладання Таїнства Подружжя. Пройти Передподружню катехизацію можна в Інституті Подружжя в Єпархіальному управлінні Стрийської єпархії УГКЦ за адресою м. Стрий, вул. Т. Шевченка, 80.
  2. Особливо важливим є, щоб наречені приступили до Сповіді та Святого Причастя перед Таїнстом Подружжя, та взяли участь у Службі Божій в наміренні їхнього щасливого подружнього життя. (Усильно рекомендується, щоб наречені заздалегідь приготовились до Сповіді).
  3. Прибути вчасно на шлюб. Бажано за 5 хвилин раніше усталеної години шлюбу.

У НАДЗВИЧАЙНИХ ВИПАДКАХ

СЛІД ПОДАВАТИ ТАКІ ДОКУМЕНТИ:

  • Декрет про ствердження недійсності Таїнства Подружжя. Якщо хтось перебував у церковному шлюбі, який був визнаний неважним відповідною Церковною Інстанцією.
  • Свідоцтво про розлучення. Якщо хтось перебував у цивільному звязку, який був розірваний вироком відповідної державної Інстанції.
  • Свідоцтво про смерть подруга. Якщо хтось є вдівцем або вдовою.
  1. Для укладання Таїнства Подружжя після уневажнення попереднього шлюбу також треба проходити Передподружню катехизацію.
  2. Якщо хтось є вдівцем або вдовою для укладання Таїнства Подружжя має Передподружню катехизацію.

!!! Приналежні до інших церковних конфесій, релігій або невіруючі повинні повідомити священика про своє релігійне відношення в момент реєстрації в Книзі записів оповідей на отримання Святого Таїнства Подружжя !!!

Статистика